OFF THE ROAD | 19.06 – 29.06.2017.

Izložba Off The Road bavi se predstavljanjem različitih aspekata kretanja i migracionih politika, kao i pozicija čoveka danas. Projekat na izvestan način tematizuje tranzicioni međuprostor kao jedan širi društveni kontekst, kao i novonastale okolnosti koje su posledica sve više prisutnije migracije. Iz tog ugla realnost možemo da tretiramo kao istinu i objektivnost, i kao potencijal i mogućnost. U ovom slučaju možemo da razmišljamo o njoj kao o nečemu što je opšte prihvaćeno, iako paralelno živimo u stvarnosti koja je svakodnevno promenljiva i koja nas određuje. Ovaj projekat ima nameru da angažuje primarnu radoznalost za ono što je aktuelno, da se bude deo toga, da se učestvuje i stvara zajedničko. Umetnički gestovi i reakcije selektovanih autora vođeni su impulsom povratka individui, njenom rehabilitovanju kroz umetnički gest. Suština ovih radova i ono što bi im u velikoj meri bilo zajedničko jeste upravljanje sopstvenim životom i njegovom o-čuvanju u svakodnevici.

 

 

Platforma Klaster Art je usmerena ka aktiviranju kulturne produkcije sa posebnim naglaskom na savremenim umetnički tendencijama i radu u »novim medijima« i naprednim tehnologijama, kao i afirmisanju alternativne i eksperimentalne kulturne prakse i multimedijalnog pristupa u umetnosti. Jedan od ciljeva jeste i podrška kvalitetnoj internacionalizaciji i međunarodnoj prezentaciji kulture razvijanjem programa međunarodne kulturne saradnje i razmene.

 

Umetnici: Lidija Delić, Mirza Dedać, Nemanja Golijanin, Tadija Janičić, Nikola Kekerović, Mila Panić, Tijana Radenković, Ivan Šuković, Saša Tatić